Onderhoud

Ik heb de snijplanken uit de webshop met aandacht gemaakt, en hoop dat je er lang plezier van zult hebben. Als je onderstaande aanwijzingen opvolgt, gaat de snijplank jaren mee.

1) Schoonmaken

Houten snijplanken kan je het beste schoonmaken met een schone, vochtige doek.  Als dat niet voldoende is, dan kan afwassen onder de kraan helpen. Droog daarna de snijplank goed af, en zet hem weg op een koele droge plek. Als de snijplank erg vies is geworden, helpt het om deze in te wrijven met grof (zee)zout en witte azijn of citroensap, en dan flink boenen. Daarna afspoelen onder de kraan, afdrogen en op een koele plek wegzetten om goed te laten drogen. Daarna graag verzorgen met olie.

2) Verzorging

Eens in de maand verzorgen met olie houdt de snijplank in goede conditie. Druivenpitolie is hiervoor erg geschikt. Olijfolie en slaolie niet, deze maken de plank kleverig. 

3) Nooit doen!

Stel een snijplank niet langdurig bloot aan vocht: hij trekt dan krom of gaat scheuren. Zet een snijplank nooit in de volle zon, of naast een radiator of kachel. En doe een snijplank nooit in de vaatwasser! De extreme temperatuur, vochtigheid en agressieve chemicaliën maken de snijplank onherstelbaar stuk.

4) Na alle goede raad nog dit:

Ik heb de snijplank met zorg gemaakt. Mocht er desondanks iets mankeren aan de snijplank, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen (zie ook: Garantie). Als je snijpank wat versleten is geraakt, kan ik deze tegen een redelijke vergoeding weer als nieuw maken.

Ik hoop dat de snijplank getuige mag zijn van heel veel goede maaltijden met dierbaren, gezellige avonden met een goed glas wijn en lekkere kaas, en jarenlang jouw trouwe hulp zal zijn in de keuken! 

© 2019 - 2021 Sam Berghuis Vormgeving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel