Werkwijze

Nieuw leven voor oud hout

Waar mogelijk, probeer ik mijn 'footprint' tot het minimum te beperken, zowel persoonlijk als in mijn werkend levenUpcycling van materiaal, zoals afgedankt hout, vormt het uitgangspunt in mijn werk. Gebruikte deuren, drempels, kozijnen etcetera geef ik weer nieuw leven, met design als toegevoegde waarde. 

Transport

Veruit het meeste materiaal is afkomstig uit de regio Amsterdam. Voor het vervoer van ruw materiaal naar de werkplaats maak ik gebruik van een stevige XXL cargo e-bike. Voor het incidenteel vervoer van zwaarder materiaal, zoals gereedschap, maak ik zo veel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer. In beide gevallen levert dit in het begin soms verbaasde blikken op, veelal gevolgd door interessante ontmoetingen en inspirerende gesprekken!

Partners

Ik werk bij voorkeur samen met makers en leveranciers met dezelfde visie: zo gebruik ik gerecycled vilt voor de Multiplyer tafels, natuurlijke druivenpit olie voor snijplanken, en de minst schadelijke lijm en lak beschikbaar in de markt. 

Bij deelname aan beurzen, gebruik ik gerecycled materiaal voor standbouw, verpakkingsmaterialen en communicatiemiddelen zoals brochures en instructieboekjes met tips voor duurzaam gebruik van het product. 

Heb je tips of wil je samenwerken?

Ken je wellicht ook organisaties of particulieren die binnenkort gebruikt hout willen afvoeren, bijvoorbeeld na een verbouwing of verhuizing? Ik hoor het heel graag!

Met name in de regio Amsterdam, Haarlem, Hilversum. Ook bij grotere afstanden ga ik graag op zoek naar een oplossing om afgedankt hout een nieuw leven te kunnen geven! Alvast hartelijk dank. 

© 2019 - 2021 Sam Berghuis Vormgeving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel